Premierul Viorica Dăncilă, la TVR, explicații pentru rezultatul de la alegeri: Poate și Liviu Dragnea a avut vina lui. Am avut o singură temă, justiția, și nu cred că ne-a făcut bine

10 iunie 2019, 21:02

Deciziile luate într-un cadru restrâns în PSD, lispa dezbaterii la proiectele legislative importante, cum ar fi Ordonanța 114 și tema justiției, din care PSD „a făcut subiectul principal”, au fost, după părerea premierului Vioricăi Dăncilă, principalele greșeli ale PSD și motivele pentru care acesta a pierdut alegerile.

Iată câteva dintre declarațiile făcute de premierul Viorica Dăncilă luni seara, la TVR, în emisiunea lui Ionuț Cristache, România 9:

„Dincolo de faptul că am vorbit foarte mult de justiție, dincolo de faptul că poate și Liviu Dragnea a avut partea lui de vină, poate faptul că s-a îndepărtat de forurile staturare, poate pentru că deciziile trebuiau să fie luate într-un cadru mai mare, nu în cadru restrâns, n-aș vrea să fac acuzații pe care nu le pot demonstra. Eu cred că ne-am îndepărtat și de cetățeni, trebuia să mergem mai mult în mijlocul cetățenilor și să le ascultăm păreera lor, nu să venim cu o decizie care să nu avem certitudinea că este dorită. Poate și faptul că nu am spus ceea ce ni se părea incorect. Să ne asumăm anumite greșeli pe care le-am făcut. Cum și eu trebuie să-mi asum, ca premier, că am dat OUG 114, fără o dezbatere mult mai amplă. Nu trebuie să mai luăm decizii fără a discuta cu toți cei implicați”.

„S-a vorbit foarte mult (n.r., despre justiție) și a devenit subiectul principal. Eu nu spun că nu au fost greșeli, eu nu spun că nu au fost abuzuri. Aceste lucruri trebuie eliminate. Dincolo de justiție, care trebuie să fie independentă, dincolo despre statul de drept, în egală măsură trebuie să respectăm drepturile și libertățile cetățenilor și noi am văzut și au fost încălcate. Dar am făcut, în cadrul PSD, am avut o singură temă: cea legată de justiție. Mereu vorbeam de justiție, vorbeam de justiție. Acest lucru nu cred că ne-a făcut bine. Am trecut în plan secund anumite lucruri pe care oamenii le așteptau de la noi. Și atunci, acest subiect a devenit un subiect central, pe care ni l-au lipit, ca o etichetă, celelalte partide, a devenit un subiect pe seama căruia se trimiteau diferite adrese către Bruxelles, multe dintre ele neconforme cu realitatea și a devenit pentru noi un subiect care, efectiv cred că a contribuit la rezultatul slab de la europarlamentare”.

Premierul a povestit și un moment în care a spus că nu mai vrea să mai audă la Guvern despre ordonanțe despre justiție, atunci când a auzit că se preconizează activarea articolului 7 la Bruxelles pentru România:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite