Premierul Viorica Dăncilă, în vizită în Spania. Românii din peninsulă critică prezența premierului PSD la Madrid

6 septembrie 2018, 14:02

Oficialii au discutat şi despre cei un milion de români care s-au integrat foarte bine în societatea spaniolă.

Vizita premierului român  nu a inclus întâlniri cu românii stabiliți la Madrid. Mai mulți români au trimis o scrisoare deschisă regelui Felipe, cerandu-i să nu o primească pe Viorica Dăncilă, pe care o acuză de intervenția violentă a jandarmilor la protestul din 10 august. Un grup de români a organizat un protest chiar înaintea audienței la Rege.

Românii nemulțumiți de prezența premierului la Madrid au venit din mai multe regiuni ale Spaniei, dar nu au fost lăsați să protesteze, pentru că nu aveau autorizație.

Prima întâlnire oficială a Vioricăi Dăncilă la Madrid a fost cu premierul socialist Pedro Sanchez, care a primit-o la Palatul Moncloa.

Cei doi șefi de guverne au semnat două acorduri de colaborare între România și Spania si au discutat despre probleme precum dubla cetățenie și recunoașterea Bisericii Ortodoxe.

Executivul spaniol este dispus să stimuleze schimburile economice și să ofere consultanță în perspectiva președinției Uniunii Europene, pe care Spania a deținut-o în 2010.

Spania și România sunt parteneri strategici de 5 ani, dar aceasta este prima întâlnire la nivel de șefi de guvern la care s-ar putea semna acorduri bilaterale.

Mai mulți români au trimis o scrisoare deschisă Regelui Felipe ca să nu o primească pe Viorica Dăncilă, pe care o acuză de intervenția violentă a jandarmilor la protestul din 10 august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite