Premierul Viorica Dăncilă, despre criza de la CE Oltenia: Am cerut situația stocurilor de cărbune, o analiză a situației minerilor și soluții de modernizare a complexului

17 ianuarie 2019, 13:17

Declarații premierul Viorica Dăncilă:

– am convocat imediat o întâlnire de urgență și, împreună cu miniștrii și autoritățile responsabile, am analizat ce măsuri pot fi luate astfel încât Complexul Energetic Oltenia (CEO) să-și reia activitatea la capacitate normală. Ne preocupă situația de la CEO și funcționarea sistemului energetic național și am ținut cont de toate semnalele apărute în spațiul public.

– Astfel, am dispus următoarele măsuri: să-mi fie prezentată de urgență situația stocurilor de cărbune, comparativ cu anul trecut, o analiză detaliată a situației minerilor, a veniturilor lor și a condițiilor de lucru, precum și soluții de modernizare a CEO. Corpul de Control să înceapă în această dimineață o acțiune de verificare la această societate. Am solicitat ministrului Energiei să meargă în această dimineață la Târgu Jiu, să discute cu oamenii și să vină urgent cu soluții. Am cerut consilierului de stat din aparatul primului ministru, cu responsabilități în domeniul energiei, să convoace de urgență grupul de lucru interministerial pentru siguranță energetică. Am solicitat, în această dimineață, tuturor structurilor de siguranță națională, informații legate de această situație extrem de gravă și verificarea celor apărute în spațiul public privind achiziții de energie din alte țări la prețuri foarte mari, astfel încât să ne lămurim dacă există vreo legătură între acest blocaj și dorința unora de a face speculații pe spatele românilor. Nimeni nu se poate juca cu independența energetică a țării. Cu toate aceste date pe masă vom putea lua deciziile care se impun, astfel încât să nu fie afectată siguranța și funcționarea sistemului energetic național.

Mișcarea de protest continuă la Complexul Energetic Oltenia chiar și după ce conducerea s-a întâlnit cu liderii sindicali. Activitatea a fost reluată în cariera care a declanșat vineri noapte mișcarea de protest, dar, la venirea schimbului II, activitatea s-a oprit din nou, iar muncitorii au venit cu altă listă de revendicări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă