Premierul V. Dăncilă a anunțat modificarea Ordonanței 7: Aprobăm soluţiile convenite cu reprezentanţii CSM şi ai asociaţiilor profesionale în discuţiile de săptămâna trecută

5 martie 2019, 15:08

Premierul Viorica Dăncilă: „Aprobăm în şedinţa de astăzi soluţiile convenite cu reprezentanţii CSM şi ai asociaţiilor profesionale din domeniul juridic în cadrul discuţiilor pe care le-am purtat săptămâna trecută. Noile prevederi reflectă propunerile magistraţilor cu privire la principiul separării carierelor judecătorilor şi procurorilor, delegarea procurorilor în funcţiile de conducere şi la promovarea în funcţiile de conducere a Parchetelor, pentru care numirea se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei. De asemenea, luăm măsuri şi pentru salarizarea corespunzătoare a specialiştilor IT care lucrează în sistemul judiciar. Începând cu această lună, toți specialiştii IT care lucrează în Justiţie vor beneficia de aceleaşi drepturi salariale. După cum ştiţi, acest act normativ a fost transmis CSM săptămâna trecută, pentru consultare şi avizare. (…) În urma discuțiilor pe care le-am avut, am transpus în acest act normativ toate prevederile susținute de cei care au participat la acea ședință”.

Premierul Viorica Dăncilă l-a rugat pe ministrul Justiției Tudorel Toader să explice, la finalul ședinței, prevederile din noua ordonanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite