Premierul Ucrainei, în Adunarea Consiliului Europei: Vă cerem să închideți cerul de deasupra Ucrainei, pentru binele a milioane de ucraineni, al Europei și pentru securitatea globală!

14 martie 2022, 17:53

Premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal:

– în ultimele 18 zile, lumea și-a deschis ochii. Noi n-am închis ochii nici măcar pentru o secundă.

– 18 zile de război deschis, mii de oameni morți și pierderea a aproape 90 de copii. Mii de ucraineni care nu au mâncare, apă, căldură. Distrugerea a sute de școli, spitale, centrale nucleare în pragul dezastrului. Și asta în condițiile în care Rusia promova pacea.

– liderii Federației Ruse se comportă ca niște teroriști, bombardând spitale, școli, grădinițe și omorând copii. Răpesc reprezentanți ai autorităților locale.

– astăzi, guvernul rus mobilizează pe rezidenții din Crimeea, pentru a-i pune să lucreze pentru armata lor. Chiar s-a întâmplat în regiunea Voltava ca un pilot să arunce bombe asupra proprie sale mame

– astăzi Rusia ne spune că nu e niciun război, îl numesc o operațiune militară specială. Noi avem informații că mai bine de 12.000 de soldați ruși au fost uciși, 389 de tancuri, peste 800 de ABC-uri, 90 de elicoptere, zeci de avioane.

– aceste fluxuri de minciuni ale propagandei rusești trebuie oprite, fake news-ul trebuie oprit!

– Rusia și președintele Putin au început un război la scară largă, în centrul Europei, care poate fi precursorul celui de-al treilea război mondial!

– cerem ca o decizie să fie aprobată ca Rusia să fie scoasă imediat din Consiliul Europei!

– Ucraina arde, sute de case sunt părăsite, trebuie să ne unim eforutile nu doar pentru a apăra Ucraina, ci întreaga Europa, pentru a-l opri pe agresor

– noi vă cerem să închideți cerul de deasupra Ucrainei, pentru binele a milioane de oameni din Ucraina și pentru binele Europei și securității globale!

– mulțumesc tuturor țărilor care ne ajută – Polonia, Slovacia, Ungaria, România, Moldova, Lituania, și altele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite