Premierul Tudose ar putea schimba 5 miniștri și a vorbit chiar de demisie: Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți

10 octombrie 2017, 09:03

Primul lucru confirmat de premierul Mihai Tudose este acela că e pregătit să-și dea demisia. El spune că a avut discuții pe această temă azi la Guvern, cu câțiva lideri apropiați din țară.

Da, am spus-o! Am spus-o foarte clar, într-un cerc de trei sau patru persoane. Dacă lucrurile stau așa de rău și Guvernul s-a prăbușit, hai să mergem acasă! Înseamnă că nu facem bine. Va trebui să umblăm la Guvern și să stabilim o relație între partid și Guvern.

De aici par să plece de fapt marile nemulțumiri ale premierului. Spune că nu are ce să-și reproșeze, motiv pentru care are rezerve fața de un ultim sondaj comandat de partid, în care Guvernul ar fi pierdut jumătate din încredere în doar patru luni.

Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți. Nu putem să guvernăm cu forța. Ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niște lucruri în Guvern care justifică aceste cifre: prezența unor miniștri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniștri sau lipa de rezultate și săptămâna asta voi lua niște decizii.

Întrebat care ar fi miniștrii care vor fi înlocuiți, pe lângă cei cu probleme penale, prim-ministrul a spus: Dacă tot facem un reset la partea de imagine și de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt cel puțin încă 2 miniștri care am să-i rog să părăsească cabinetul”, a subliniat premierul Mihai Tudose.  Sunt trei (miniștri — n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme și la nivel de percepție publică și în unele dintre situații și la nivel de Comisie Europeană.

Mihai Tudose vrea să discute la partid toate aceste lucruri, pentru că, spune el, tensiunea a ajuns la o culme de nestăvilit. Premierul vrea să lămurească și relația sa cu șeful de partid, Liviu Dragnea.

„N-aș putea spune că suntem într-un moment fericit al relației, cred că a ajuns la o culme unde nu mai poate să existe nimic”.

Premierul Mihai Tudose anunță o „mini-remaniere” guvernamentală. Deciziile vor fi luate săptămâna aceasta.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă