Premierul Suediei: Poziția cancelarului austriac Karl Nehammer în ceea ce privește aderarea României la Schengen rămâne neschimbată

31 martie 2023, 15:03

“Răspunsul simplu este NU (la întrebarea dacă Austria și-a schimbat poziția față de aderarea României – n.red.). (…) Avem o prioritate pe agendă (mărirea spațiului Schengen cu România și Bulgaria – n.red.). Vom face ceea ce putem pentru a facilita aceste discuții. Partea suedeză este foarte mult în favoare și există o așteptare din partea Consiliului Europei ca această chestiune să fie rezolvată în acest an, dar toată lumea este conștientă că procesul de luare a deciziilor trebuie să fie luat la nivel domestic de fiecare națiune”, a declarat Ulf Kristersson.

De la 1 ianuarie, Suedia a preluat conducerea rotativă a Consiliului European până la 30 iunie.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că în întâlnirea pe care a avut-o, vineri, cu premierul Ulf Kristersson una din temele discutate a vizat obiectivul prioritar al României: aderarea la Schengen anul acesta.

Şeful Executivului de la Bucureşti a susţinut, vineri, o conferinţă de presă comună cu omologul său suedez.

“I-am mulţumit domnului premier pentru poziţia constructivă şi sprijinul activ al actualei preşedinţii suedeze în încercarea de a identifica soluţii constructive care să ne permită să progresăm în acest proces”, a declarat Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite