Premierul Suediei: „Înțelegem dezamăgirile României si Bulgariei, sunt justificate. Dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spațiului Schengen”

Ulf Kristersson premierul Suediei
Ulf Kristersson premierul Suediei
17 ianuarie 2023, 14:07

„Acum câteva minute, în Parlamentul European Ulf Kristersson, premierul Suediei: «Înțelegem dezamăgirile României și Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit să spun că dorim să punem pe ordinea de zi în Consiliu extinderea spațiului Schengen, pe președinția noastră»”, a scris și Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, pe pagina sa de Facebook.

“Chiar acum, în plenul Parlamentului european,  premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat: Dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spațiului Schengen. Stiu că asta așteaptă România și Bulgaria.

Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”, a scris pe Facebook și europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

În decembrie, România nu a primit undă verde pentru a intra în spațiul Schengen, deși oficialii români, dar și oficiali străini susțin că țara noastră a bifat cerințele tehnice impuse. Austria a fost singura care s-a opus aderării României, motivul invocat fiind cel al migrației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite