Premierul spaniol este la Barcelona și cheamă unioniștii la vot. În susține pe candidatul Partidului Popular la viitoarele alegeri catalane

12 noiembrie 2017, 15:55

După două săptămâni de la aplicarea articolului 155 din Constituție, guvernul spaniol continuă să asigure în mod direct serviciile publice din Catalonia.

Cetățenii cu drept de vot din Catalonia sunt chemați din nou la urne.

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy:  Vrem ca alegerile din 21 decembrie să aibă o participare masivă ca să începem o nouă etapă de liniște, de normalitate, de conviețuire, de respectare a regulilor de joc și, de asemenea, de recuperare economică.

Premierul Mariano Rajoy s-a deplasat la Barcelona ca să-l susțină pe candidatul Partidului Popular la viitoarele alegeri catalane, la o zi după ce sute de mii de persoane au protestat față de politica guvernului său.

Printr-un mesaj înregistrat, și Carles Puigdemont le-a spus manifestanților să continue să ceară eliberarea separatiștilor cercetați de justiție.

Fostul lider catalan, Carles Puigdemont: Toți ar trebui să asculte aceste voci diferite care trimit un mesaj foarte clar statului spaniol, că nu mai putem continua așa.

Sondajele de opinie din Catalonia anunță o posibilă victorie a partidelor secesioniste, dar o majoritate parlamentară pro-independență nu este foarte sigură.

Mai mult, fuga lui Carles Puigdemont în Belgia este văzută de mulți separatiști drept o trădare, iar exodul firmelor din Catalonia și creșterea șomajului pun la încercare sentimentele naționaliste ale catalanilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite