Premierul Sorin Grindeanu la final de mandat: „Aceste șase luni reprezintă pentru mine o lecție de viață, pe care mi-am însușit-o”

28 iunie 2017, 15:17

Sorin Grindeanu spune că are cu se lăuda chiar şi după 6 luni de guvernare. A menţinut România pe loc fruntaş în Europa în privinţa creşterii economice, a atras investitori străini şi a menţinut cea mai scăzută rată a şomajului din blocul comunitar.

În mandatul lui a crescut salariul minim pe economie cu 200 de lei, lefurile din administraţia publică au fost majorate, iar punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei.

Toate s-au făcut, spune Grindeanu, între două momente critice: protestele din Piaţa Victoriei şi moţiunea de cenzură.

„Pentru mine, aceste șase luni reprezintă o experiență semnificativă în administrația centrală, o lecție de viață, pe care mi-am însușit-o. Există, în schimb, și un lucru care m-a pus pe gânduri: dorința unui singur om de a face rău și de a strânge cât mai multă putere într-o singură mână”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Nu voi putea înțelege niciodată dorința aceasta de acumulare de putere într-o singură mână. Dar, poate, în următoarele 2-3 luni vom înțelege cu toții ce l-a împins să ia toate aceste decizii”, a adăugat Sorin Grindeanu și a prezentat un bilanț al realizărilor guvernului său.

„Suntem la un moment al adevărului. La investiții și colectare se putea face mult mai bine”

Înainte să predea cheia de la Palatul Victoria, Grindeanu le-a transmis un ultim mesaj protestatarilor din Piața Victoriei.

Întrebat de reporterul TVR Ionuţ Gheorghe ce le transmite celor care au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de OUG 13, Sorin Grindeanu a răspuns: „Au făcut bine. Altă întrebare!”

De joi, intrebarile îi vor fi adresate lui Mihai Tudose, premierul desemnat de coaliția de guvernare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă