Premierul Sorin Grindeanu a convocat o şedinţă de urgenţă, în urma problemelor cauzate de vreme

7 ianuarie 2017, 16:35

La şedinţa de urgenţă convocată de premierul Sorin Grindeanu au fost invitaţi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Premierul a spus că este necesară pregătirea unor măsuri pentru perioada următoare, când ar putea fi emisă o avertizare meteo Cod roşu de ger. Prim ministrul a facut apel catre membrii Guvernului şi autorităţile locale să rămână în stare de alertă.

Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să gestioneze fiecare problemă apărută din cauza condiţiilor meteo ca şi cum ar fi o problemă personală.

14 mii de gospodării nu au energie electrică. Echipele de intervenţie au fost suplimentate.

Premierul Grindeanu a precizat că le-a cerut operatorilor din sectorul energetic să fie cât mai implicaţi pentru rezolvarea problemelor, deoarece va creşte consumul de gaze şi energie electrică.

A fost convocat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Acesta a anunţat că există o problemă cu furnizarea gazului la Videle, care afectează spitalul şi căminul pentru persoane cu dizabilităţi din localitate. Raed Arafat a precizat că urmează să se decidă dacă vor fi relocaţi cei aflaţi în cele două instituţii.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare Cod galben de ger pentru tot teritoriul ţării. Potrivit meteorologilor, pe 7, 8 şi 9 ianuarie, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Ministrul de Interne a cerut demiterea prefectului judeţului Giurgiu

Premierul Grindeanu a cerut demiterea directorului CNAIR. 128 de oameni erau astăzi blocaţi pe A2

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă