Premierul Sorin Grindeanu a aflat de venirea preşedintelui Klaus Iohannis la Palatul Victoria de la cei care asigură paza

18 ianuarie 2017, 15:21

Reporter: Dacă aţi aflat cumva de sosirea lui, când aţi aflat? Aţi fost anunţat că vine astăzi la şedinţă?

Sorin Grindeanu: Am aflat în momentul în care se apropia de guvern într-un mod informal, să spunem…

Reporter: Cu un SMS?

Sorin Grindeanu:… de la cei care asigură paza şi aşa am fost informat, dar haideţi să fim clari: e dreptul constituţional al preşedintelui de a veni şi de a prezida şedinţa de guvern.

Întrebat de jurnaliști dacă o colaborare instituțională nu ar presupune un anunț sau telefon, prim-ministrul a răspuns că nu el este cel căruia trebuie să i se adreseze această întrebare.

Sorin Grindeanu: Nu pe mine trebuie să mă întrebaţi lucrurile acestea. Dacă m-aş duce neanunţat la Cotroceni, probabil că ar trebui să mă întrebaţi. Nu eu am mers neanunţat.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost miercuri, la Palatul Victoria, unde a avut o discuție cu premierul Sorin Grindeanu și a prezidat şedința de Guvern, după ce  ieri au apărut informaţii că Executivul urma să adopte graţierea şi modificarea codurilor penale.

Premierul a dat asigurări însă că în sedinţă vor fi adoptate doar proiectele aflate pe ordinea de zi. Întrebat de jurnalişti dacă a existat intenţia de pune pe lista suplimentară a şedinţei ordonanţa privind graţierea şi cea pentru modificarea Codurilor penale, Sorin Grindeanu  a declarat că „nu a existat niciun fel de intenţie de a fi pe ordinea de zi aceste proiecte, cu sau fără prezenţa preşedintelui.”

Ministerul Justiției a publicat, pe site-ul instituţiei, proiectul de ordonanță de urgență privind graţierea unor pedepse şi cel pentru modificarea Codurilor penale.

În finalul documentului privind graţierea se specifică, în Art. 6, că dispoziţiile prezentei ordonaţe de urgenţă se aplică numai faptelor comise până la data de 18.01.2017, iar la Art.7 că prezenta ordonanța intra in vigoare la data de 18.02.2017.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite