Premierul Sorin Grindeanu: Am discutat despre un nou proiect de lege a Educaţiei. Reabilitarea şcolilor fără avize, prioritate zero

21 februarie 2017, 14:46

Ministrul Pavel Năstase a explicat că doreşte o nouă lege a Educaţiei deoarece actuala lege nu se aplică integral pentru că sunt anumite incoerenţe. Noi vrem să facem o lege care să preia tot ceea  este valoros în legea care există, să vedem cele peste 70 de modificări care au fost aduse ulterior acestei legi, a precizat Ministrul Pavel Năstase.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a mai declarat că prioritatea zero a Guvernului este reabilitarea celor 2000 de şcoli care nu au autorizaţie de funcţionare. El a precizat că banii pentru lucrări sunt deja prevăzuţi la Ministerul Dezvoltării.

Am vorbit despre ce îşi doreşte dl ministrul, şi nu numai,- să vină cu un nou proiect de lege a Educaţiei-, despre  infrastructură, pentru că aşa cum ştiţi sunt 2000 de şcoli care nu au autorizaţie de funcţionare. Noi avem aceşti bani prevăzuţi la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea şcolilor, şi acest lucru va porni în acest an şi vor fi realizate, e prioritate zero. Despre cele 2500 de grădiniţe şi creşe, vorbim de programe multianuale, asta înseamnă 2020.

Un alt subiect de discuţie a fost creşterea salarială a personalului nedidactic, temă pe care va avea şi miercuri o discuţie împreună cu ministrul Educaţiei şi cu sindicatele, a anunţat Sorin Grindeanu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite