Premierul slovac propune 500 de euro pentru vârstnicii vaccinaţi cu doza ”booster”. Banii vor fi sub formă de tichete gastronomice sau culturale

Igor Matovic
Igor Matovic
2 decembrie 2021, 16:39

”Puţini pensionari se vaccinează cu a treia doză. Am încredere că vom încuraja aceste persoane să se vaccineze cu doza a treia. Este ceva vital pentru noi”, a declarat ministrul Igor Matovic, adăugând însă că propunerea mai trebuie dezbătută şi în parlament.

Dacă această iniţiativă nu va avea succes, el a ţinut să precizeze că va susţine instituirea vaccinării obligatorii. ”Prioritar este să convingem, pentru că nu am reuşit prin argumente”, a recunoscut ministrul slovac de finanţe, care a fost premier în guvernul precedent.

Însă propunerea sa a provocat deja opinii divergente în cadrul coaliţiei de patru partide care formează guvernul de la Bratislava.

Slovacia este în prezent ţara cu cea mai ridicată rată de infectare cu coronavirus în lume, înregistrând în ultimele şapte zile 1.425 de cazuri de COVID-10 la 100.000 de locuitori. Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi era joi de 3.394, în 82% din aceste cazuri fiind vorba despre persoane care nu s-au vaccinat cu schema completă, iar 26% dintre aceşti pacienţi sunt în stare gravă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite