Premierul şi ministrul Sănătăţii discută joi cu reprezentanţii HoReCa în ce condiţii şi când se vor deschide restaurantele

1 iulie 2020, 21:09

Premierul, ministrul Sănătății, ministrul de Interne și al Economiei se vor întâlni joi cu reprezentanții HoReCa pentru a pregăti reglementarea privind deschiderea reastaurantelor.

Întrebat despre data la care vor fi redeschise restaurantele, premierul a spus că este luată în calcul și implicarea companiilor implicate. „Când vom avea garanția că și companiile care administrează restaurantele se vor implica și vor asigura respectarea regulilor de protejare a cetățenilor” a răspuns Ludovic Orban.

„Din păcate, dacă te uiți pe mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile. Și există o creștere semnificativă a riscului de răspândire a virusuliui din cauza nerespectării regulilor”. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus o modalitate de sancționare suplimentară. Suspendarea autorizației de funcționare, dacă în mod repetat o companie nu respectă regulile stabilite.

Din păcate, a continuat premierul, foarte mulți lideri politici din afara arcului guvernamental, s-au purtat iresponsabil în această perioadă. Au contestat măsurile luate au bagatelizat pericolul reprezentat de noul coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite