Premierul Serbiei, prima persoană vaccinată, chiar în ajunul Crăciunului

25 decembrie 2020, 14:18

Șefa guvernului a fost prima persoană din Serbia care s-a inoculat cu vaccinul Pfizer/BioNTech chiar în ajunul Crăciunului. A declarat că a fost un gest de încurajare a populației la startul campaniei de imunizare. Serbia a primit săptămâna această primele 5.000 de doze de vaccin.

Cu o zi înainte, Elveția a fost a două țară europeană, după Marea Britanie, care a început inocularea anti-covid. Într/o prima faza sunt vaccinate persoanele vulnerabile peste 75 de ani.

Țările din Uniunea Europeană își așteaptă acum propriile comenzi. La fabrică Pfizer din Belgia se lucrează la foc continuu și camioanele cu serul anti-covid au plecat înspre cele patru colțuri ale continentului.

În Italia primele vaccinuri anti-COVID vor fi administrate angajaților spitalului de boli infecțioase Lazzaro Spallanzani, acolo unde a început epidemia.

Italienii au primit într-o prima faza 10.000 de doze simbolice, la fel ca majoritatea europenilor, cu excepția Germaniei care are o comandă de 150.000.

Până la sfârșitul anului, compania Pfizer a spus că va distribui în Uniunea Europeană 12,5 milioane de vaccinuri anti-COVID.

Singura țară care nu se alătură momentului simbolic de duminică, este Olanda care a decis să amâne începutul campaniei de vaccinare pentru dată de 8 ianuarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite