Premierul Republicii Moldova își anunță vizita la Moscova

Premierul moldovean Ion Chicu
Premierul moldovean Ion Chicu
18 noiembrie 2019, 13:45

„Voi întreprinde o vizită la Moscova care a fost de mult timp agreată între prim-miniştrii Federaţiei Ruse şi Republicii Moldova, dar din motive neînţelese de mine nu a mai avut loc, aceasta deşi relaţiile economice cu Rusia sunt foarte importante pentru Republica Moldova. S-au acumulat numeroase probleme. Vorbim despre livrarea gazelor, problema autorizaţiilor de transport pentru mărfuri în Rusia, chestiunea exportului de produse fără taxe vamale. Este o agendă foarte importantă”, a declarat premierul R. Moldova, citat de portalul Agora.md, preluat de Agerpres.

Premierul rus Dmitrii Medvedev i-a transmis printre primii un mesaj de felicitare lui Ion Chicu, cu ocazia învestirii acestuia în funcţia de prim-ministru. Medvedev l-a invitat cu această ocazie să efectueze o vizită la Moscova.

Oleg Osipov, purtătorul de cuvânt al premierului rus, a confirmat luni pentru agenţia de presă TASS că şeful executivului, Dmitri Medvedev, planifică să se întâlnească în curând cu omologul său moldovean, dar fără să indice o dată exactă. „Discutăm acum despre data şi locul întâlnirii”, a adăugat acesta.

Totodată, Ion Chicu a spus că, în data de 22 noiembrie, va participa la Summitul Parteneriatului Estic pentru Investiţii, care va avea loc la Londra, conform Radio Chişinău. „Voi merge acolo pentru a discuta, inclusiv cu prim-miniştrii din ţările vecine, despre intensificarea relaţiilor. Bineînţeles, voi discuta cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în privinţa sporirii finanţărilor pentru proiecte de infrastructură etc.”, a explicat el.

Chicu, fost consilier prezidenţial, cunoscut opiniei publice pentru că acuzase recent „comisarii europeni” pentru „dezastrul” în care a ajuns Republica Moldova, a fost învestit în funcţie la o zi după căderea guvernului Maiei Sandu, lideră a Blocului ACUM (pro-european), demis prin moţiune de cenzură de către partenerii socialişti de coaliţie şi de deputaţi ai Partidului Democrat.

Guvernul Maiei Sandu a funcţionat timp de 5 luni, din 8 iunie până la 12 noiembrie.

În acest context, media de la Chişinău amintesc că prima vizită oficială a Maiei Sandu în calitate de premier a fost la Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite