Premierul Orban cere demiterea Sorinei Pintea, după ce fostul ministru al Sănătății s-a răzgândit asupra demisiei de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

9 aprilie 2020, 18:05

„Solicitarea mea e să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit prin Ordonanța de Urgență adoptată în baza drecretului privind instituirea stării de urgență și să demiteți vechiul director care a revenit asupra demisiei și care, din câte am înțeles, s-a numit pe sine director medical în spitalul județean”, i-a transmis, joi, premierul ministrului Sănătății.

„Am luat legătura în Maramureș și pregătim procedurile” – a răspuns Nelu Tătaru.

Fost ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, și-a retras demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, înregistrată în 5 martie, și a anunțat că este în concediu medical.

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au declarat, miercuri,  că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

Demisia Sorinei Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost înregistrată, în 5 martie, la Consiliul Județean Maramureș. În demisia înregistrată la CJ Maramureș, Sorina Pintea a scris că a demisionat din funcția de manager al Spitalului din Baia Mare având în vedere că este cercetată penal într-un dosar al DNA și pentru o bună desfășurare a urmăririi penale și a procesului penal.

Fostul ministru al Sănătății a fost plasată sub control judiciar pentru luare de mită.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite