Premierul Nicolae Ciucă: România poate să atingă independenţa energetică într-un orizont de timp care nu depăşeşte cinci ani

Prim-ministrul Nicolae Ionel Ciucă a participat la prezentarea proiectului și recepția Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145, Bilciurești. Proiectul contribuie la creșterea capacității de extracție în cadrul depozitului Bilciurești, județul Dâmbovița.

07 Decembrie 2021, 10:44 (actualizat 07 Decembrie 2021, 11:47) |
Livrare gaze naturale

La eveniment, participă ministrul Energiei, Virgil Popescu, președintele ANRE, Dumitru Chiriță, reprezentanți ai autorităților locale și parlamentari.

 

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România poate să atingă independenţa energetică într-un orizont de timp care nu depăşeşte cinci ani.
"Există speranţe să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească 5 ani", a spus Nicolae Ciucă.
Proiectul face parte din Coridorul Prioritar North-South Gas Interconnections în Central Eastern and South Eastern Europe ("NSI East Gas") și a fost inclus pe Lista a 5-a a Proiectelor de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în luna noiembrie 2021.
Capacitatea de înmagazinare a Depozitului de gaze naturale Bilciurești reprezintă 44 % din capacitatea de înmagazinare a României.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 4°C 6°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 1°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI