Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu ambasadorii statelor UE: El a reiterat că aderarea României la Schengen rămâne o prioritate

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
23 februarie 2023, 14:24

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la întâlnirea care a avut loc la Ambasada Suediei la Bucureşti, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, premierul a prezentat dezvoltările din ultimele 12 luni, punând accentul şi pe contextul creat de războiul Rusiei în Ucraina.

„Şeful Executivului a subliniat evoluţiile economice din România, evidenţiind rolul jucat de rata ridicată a investiţiilor şi a absorbţiei fondurilor europene în menţinerea unei creşteri economice de 4,8%, în contextul complicat generat de războiul din vecinătate, creşterea preţurilor la energie, redresarea lentă a lanţurilor valorice perturbate în perioada pandemiei COVID-19. Totodată, premierul a subliniat importanţa calităţii mediului investiţional din România şi a impactului pozitiv al reformelor implementate, inclusiv al celor pregătite în contextul PNRR. A apreciat prezenţa investiţiilor europene, încurajând creşterea acestora şi atenta considerare a oportunităţilor oferite de România”, se arată în comunicat.

Nicolae Ciucă a punctat că obiectivul privind aderarea României la Schengen rămâne o prioritate.

„A arătat că va fi continuată acţiunea politică şi diplomatică, pe toate canalele, în vederea identificării soluţiilor concrete pentru finalizarea cu succes a aderării României la Schengen. A mulţumit pentru sprijinul instituţiilor europene şi largii majorităţi a statelor care au votat în favoarea extinderii Schengen cu România”, a transmis Guvernul.

Premierul a prezentat şi măsurile luate de România în sprijinul Republicii Moldova şi Ucrainei.

„A subliniat importanţa consolidării Flancului estic al NATO şi a reiterat convingerea că aderarea efectivă a Finlandei şi Suediei la NATO vor contribui la întărirea securităţii Alianţei în ansamblul său”, se mai arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite