Premierul Nicolae Ciucă și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL. Este singurul înscris în cursă

6 aprilie 2022, 21:10

Nicolae Ciucă a venit însoțit de numai trei colegi de partid, președintele interimar Gheorghe Flutur și prim-vicepreședinții Lucian Bode și Iulian Dumitrescu.

Chiar în ziua depunerii candidaturii, Nicolae Ciucă a aprobat în ședința de guvern suplimentarea cu 15 miliarde și jumătate de lei a bugetului Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Program din cauza căruia s-a destrămat, oficial, anul trecut, coaliția PNL- USR-UDMR. Și tot acest program a fost principalul reproș adus fostului președinte PNL Florin Cîțu, care a demisionat sâmbăta trecută.

În urmă cu aproape un an, Nicolae Ciucă se afla în spatele lui Florin Cîțu, în momentul în care acesta intra în cursa pentru șefia partidului.

Fost militar de carieră, considerat un apropiat al președintelui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă a devenit șef al Guvernului acum 5 luni. A fost ministru al Apărării, șef al statului major general și a participat la misiunile NATO din Irak și Afganistan. Ciucă a intrat în PNL în 2020 și a avut nevoie de o derogare de la statutul partidului pentru a candida.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite