Premierul Nicolae Ciucă după revizuirea perspectivei de ţară de la negativă la stabilă: Decizia Agenției Fitch, semnal de încredere

Decizia Agenţiei de rating Fitch privind revizuirea perspectivei de ţară de la negativă la stabilă reprezintă şi un semnal de încredere în perspectivele de creştere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale şi susţinerea oportunităţilor de dezvoltare a României, subliniază prim-ministrul Nicolae Ciucă.

25 Martie 2023, 12:02 (actualizat 25 Martie 2023, 12:07) Știrile TVR |
Prim-ministrul Nicolae Ciucă / FOTO: Guvernul României

CITEȘTE și Fitch a reconfirmat ratingul României la "BBB minus" şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă

"Agenţia de rating Fitch a operat, după aproape trei ani, prima îmbunătăţire a ratingului României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă. Economiştii confirmă astfel soluţiile guvernării noastre responsabile şi importanţa stabilităţii politice, sociale şi economice în această perioadă complicată la graniţele ţării. Am trecut cu bine peste provocări, iar 2022 a fost an de vârf pentru atragerea de fonduri europene, de investiţii străine şi a dovedit capacitatea economiei româneşti de a performa", a subliniat premierul, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

"2022 este şi anul în care am reuşit să deschidem un amplu proces de reforme necesare economiei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi ghidate obiectivului nostru de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică", a ținut să precizeze Nicolae Ciucă.

"Decizia Agenţiei de rating Fitch reprezintă şi un semnal de încredere în perspectivele de creştere economică, fundamentate pe continuarea programelor guvernamentale şi susţinerea oportunităţilor de dezvoltare a României", a conchis el.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI