Premierul Nicolae Ciucă: Admiterea în spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!

"România a mai făcut încă un pas către admiterea în Spațiul Schengen", a transmis, pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă, la scurt timp după ce Parlamentul European a votat o rezoluție prin care solicită Consiliului European să accepte aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen.

18 Octombrie 2022, 15:59 (actualizat 18 Octombrie 2022, 16:10) Știrile TVR |
Premierul Nicolae Ciucă

"Votul covârșitor în favoarea cauzei României a venit pe fondul susținerii pe care o avem din partea Partidului Popular European, care are cel mai numeros grup de europarlamentari", a ținut să remarce șeful executivului.

"La ultimul congres al PPE, ținut la Rotterdam, în iunie, delegația PNL a propus ca în rezoluția lucrărilor să fie inclusă și susținerea pe care grupul popularilor o acordă României în demersul de aderare la Schengen. Azi am văzut cât de important este sprijinul marii familii europene de centru-dreapta, din care PNL face parte. Admiterea în Spațiul Schengen tocmai a intrat pe ultima sută de metri!", a conchis Nicolae Ciucă.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat marţi, cu o largă majoritate, o rezoluţie prin care îndeamnă statele membre să permită României şi Bulgariei să adere fără întârziere la spaţiul Schengen.

În rezoluţia adoptată cu 547 voturi pentru, 49 de voturi contra şi 43 de abţineri, Parlamentul European cere Consiliului Uniunii Europene ca, până la sfârşitul anului 2022, să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie.

Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre, din prima parte a anului 2023.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI