Premierul Nicolae Ciucă, la trecerea dintre ani: Întâmpinăm Anul Nou cu speranța că vom putea reveni cât mai curând la viața normală dinaintea pandemiei

Criza sanitară, reforma instituțională, împlinirea a 15 ani de apartenență la familia europeană sunt principalele teme ale mesajului de Anul Nou transmis de premierul Nicolae Ciucă. "Cea mai bună dovadă de respect față de dumneavoastră este să demonstrăm, în actul de guvernare, că miza principală este redarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. Aceasta vreau să fie baza solidă prin care vom putea reda speranța tuturor românilor, inclusiv a celor din diaspora, că pot avea un viitor în țară, alături de familie și prieteni", este unul dintre dezideratele anunțate de șeful executivului pentru 2022.

31 Decembrie 2021, 14:25 (actualizat 31 Decembrie 2021, 14:54) Știrile TVR |

"Întâmpinăm Anul Nou cu speranța că vom putea reveni cât mai curând la viața normală dinaintea pandemiei. Lăsăm în urmă un an cu multe provocări, legate de grija față de cei dragi, situația economică, locurile de muncă și capacitatea statului de a oferi protecție celor aflați la nevoie. Guvernul pe care îl conduc a înțeles aceste nevoi. România are un buget echilibrat, care garantează investiții fără precedent și în același timp protecție socială eficientă", spune premierul.

"Este important să aducem în prim-plan cetățeanul. Avem nevoie de reformă instituțională, de debirocratizare și digitalizare, dar este la fel de important să înțelegem că pentru acestea avem nevoie de timp și de resurse umane. Schimbarea mentalității se face prin educație și participarea cetățeanului la acest proces. Viitorul nostru va arăta așa cum ne dorim doar dacă vom investi în el, dacă tinerele generații vor regăsi în țara lor locul în care vor dori să trăiască și să se dezvolte. Dacă le vom oferi educația și motivația de care au nevoie, vom reuși să ne bucurăm împreună de acest viitor", adaugă el.

Nicolae Ciucă evocă totodată eforturile personalului medical, alături de care "trebuie să fim responsabili și raționali în eforturile noastre comune anti-COVID-19".

"Este absolut necesar să conștientizăm că pericolul încă nu a trecut, să fim prudenți, să respectăm conduita sanitară recomandată de medici, să le ascultăm sfaturile. Vaccinul ne protejează viața, ne apără de formele grave ale bolii COVID-19", atrage atenția Nicolae Ciucă.

Premierul amintește că intrarea în anul 2022 marchează împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, "un moment foarte important din istoria noastră recentă, care ne-a adus în edificiul democratic, politic și economic al acestor vremuri".

"Acum, în acest context dificil al pandemiei, apartenența la familia europeană a însemnat sprijin reciproc și eforturi unite pentru asigurarea mijloacelor sanitare necesare, atât în perioadele critice în care spitalele din România erau sub presiunea numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus, cât și pentru accesul la cele mai sigure și eficiente vaccinuri anti-COVID-19. Apartenența la Uniunea Europeană va continua să ne aducă beneficii și prin relansarea economiei, prin finanțarea proiectelor de investiții și de reformă cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Bunăstarea și pacea oferite cetățenilor europeni reprezintă pentru români o realitate care poate fi îmbunătățită", subliniază șeful executivului.

"Cea mai bună dovadă de respect față de dumneavoastră este să demonstrăm, în actul de guvernare, că miza principală este redarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului. Aceasta vreau să fie baza solidă prin care vom putea reda speranța tuturor românilor, inclusiv a celor din diaspora, că pot avea un viitor în țară, alături de familie și prieteni. Avem nevoie de unitate, avem nevoie să înțelegem toți că, doar împreună, cu seriozitate și consecvență în toate angajamentele pe care ni le-am asumat, vom reuși să oferim copiilor noștri și nouă înșine un viitor mai bun", arată premierul, în finalul mesajului său.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 34°C 32°C
CLUJ 33°C 34°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 34°C 33°C
BRASOV 29°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI