Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu responsabilii din Energie, la Palatul Victoria

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
17 octombrie 2022, 17:42

ACTUALIZARE Participanţii la întâlnire au subliniat necesitatea unor soluţii pentru a asigura preţurile practicate la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil.

„Soluţiile necesare pe termen scurt şi mediu vizează stabilitatea şi funcţionalitatea pieţei, precum şi o perspectivă corectă a evoluţiei în anul 2023, în contextul noilor prevederi ale Regulamentului European 1854/6 octombrie a.c.”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

„Există soluții pentru a asigura prețuri corecte și accesibile pentru toată lumea. Pentru a le putea implementa, avem nevoie de o piață stabilă și funcțională, precum și de o perspectivă corectă a evoluției în anul 2023, în contextul noilor prevederi comunitare”, a scris premierul pe Facebook.

La întâlnire au participat și lideri ai Coaliţiei şi membri ai Guvernului. Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, preşedintele şi vicepreşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, Zoltan Nagy-Bege.

Din partea furnizorilor și distribuitorilor de energie au participat reprezentanții board-ului Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie din România (ACUE).

ACTUALIZARE Premierul Nicolae Ciucă va avea, luni seară, la Palatul Victoria, o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul energiei şi ai diferitelor sectoarelor de activitate, a informat Guvernul.

La începutul acestei luni, şeful Executivului declara că nu au fost finalizate modificările la Ordonanţa de urgenţă 119 privind energia, aflată în dezbatere în Parlament, menţionând că urmează să fie transpuse şi măsurile stabilite la nivelul Uniunii Europene.

„Nu au fost finalizate încă modificările la Ordonanţa 119, urmând ca odată cu propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene ele să fie transpuse şi în modificările care se vor face în Parlament la Ordonanţa 119”, afirma Ciucă, întrebat dacă susţine modificările făcute în Senat la acest act normativ.

El spunea că susţine amendamentul adoptat în Senat privind facilităţi pentru familiile cu trei şi mai mulţi copii, dar este discutată şi varianta de a fi acordate vouchere, menţionând că va fi aleasă propunerea care este cel mai simplu de aplicat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite