Premierul Nicolae Ciucă: Îi asigur pe cetățenii români că beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate din istoria noastră

24 februarie 2022, 18:45

Premierul României, Nicolae Ciucă: Îi asigur pe cetățenii români că beneficiem de cele mai puternice garanții de securitate din istoria noastră. În aceste momente dificile, alături de aliații noștri din NATO, mai ales prin prima parteneriatului strategic cu SUA, precum și cu partenerii noștri din UE, facem parte din cea mai solidă umbrelă de protecție generată de democrațiile lumii.

În plus, este monitorizată situația cetățenilor români din Ucraina, care vor beneficia de asistență consulară și sprijin prin celula de criză interinstituțională din cadrul MAE, a mai anunțat premierul.

România susţine oprirea imediată a agresiunii militare ruse în Ucraina.

Premierul  Nicolae Ciucă: Am participat astăzi la şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, convocat de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, ca urmare a agresiunii militare ilegale ruse şi a violenţei armate masive împotriva Ucrainei. Avem de-a face cu o agresiune neprovocată împotriva unui stat suveran şi independent membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Federaţia Rusă a ales forţa armată pentru a atinge obiective politice revizioniste. România condamnă cu fermitate atacul armatei ruse care a făcut deja nenumărate victime şi pune în pericol siguranţa şi viaţa oamenilor nevinovaţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite