Premierul Nicolae Ciucă, despre trecerea în online a școlilor, din cauza frigului: Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie, căutăm soluții

20 octombrie 2022, 10:22

ACTUALIZARE Premierul a anunțat și un proiect pentru UAP-uri, pentru asigurarea securității energetice, prin care se vor finanța proiecte de montare a panourilor fotovoltaice.

Ligia Deca, ministrul Educației: Ministerul Educației a ridicat deja problema pregătirii pentru asigurarea condițiilor normale de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece. Prețul fiind plafonat, nu ar trebui să avem diferențe în ceea ce privește facturile la utilități, decât datorate consumului. Nu încurajăm trecerea în online a școlilor.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: Stocurile de gaze naturale sunt astăzi aproape de 93% și estimăm că la începutul lunii noiembrie ne va duce la 95-97% din totalul capacității de depozitare, procent care ne permite să trecem o iarnă normală, cum estimăm că va fi aceasta.

––––––––––––––––––––––-

Premierul Nicolae Ciucă a cerut prefecților să comunice problemele pe care ar putea să le întâmpine în sezonul rece, a transmis Marius Vulpe, pentru TVR Info.

Potrivit cifrelor enunțate de ministrul Virgil Popescu, în momentul de față, avem stocuri circa 93% din necesarul de gaze naturale și se estimează că în luna noiembrie se va ajunge la 97%, și pe fondul creșterii importurilor.

La nivelul Coaliției se discută posibilitatea reglementării prețului la energie electrică începând cu 1 ianuarie 2023. Se ia în calcul păstrarea actualelor cifre pentru consumul plafonat.

Premierul Nicolae Ciucă: Avem cantitățile necesare de energie și de gaze naturale. Se întreprind, în continuare, demersuri pentru a putea să suplimentăm și să avem garanția rezervelor, astfel încât să fim în măsură ca, în funcție de condițiile meteorologice, să putem să intervenim, chiar și în cele mai complicate condiții meteorologice. Partea aceasta, de trecere a școlilor în online, din cauza termiei, nu are loc în discuția noastră, nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie, în condițiile în care și astăzi căutăm soluții astfel încât să asigurăm derularea procesului de învățământ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă