Premierul Nicolae Ciucă, despre amânarea ratelor la bănci: Este o propunere pe care am discutat-o cu guvernatorul BNR, cu Ministerul de Finanțe

Bani
Bani
24 mai 2022, 18:28

Nicolae Ciucă, prim ministrul României: ‘Este o propunere pe care am discutat-o cu guvernatorul Băncii Naţionale, cu Ministerul de Finanţe şi criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite. Cert este că, la nivelul coaliţiei, s-a luat decizia să avem această ordonanţă de urgenţă’.

Coaliţia a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice ‘Sprijin pentru România’, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Printre măsuri se află şi amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

Nicolae Ciucă, prim ministrul României: ‘S-a ajuns la perioada de 9 luni pentru că a fost o decizie similară şi a fost aplicată tot pe 9 luni’.

Premierul a vorbit și despre dobânzi: ‘Este vorba de dobândă la dobânda pe perioada în care nu se plăteşte împrumutul. Această dobândă poate fi transferată în plata împrumutului pe perioada de derulare a acestuia, deci pe mai mulţi ani’.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite