Premierul Mihai Tudose anunță o „mini-remaniere” guvernamentală. Sunt vizați 3 miniștri. Deciziile vor fi luate săptămâna aceasta

9 octombrie 2017, 21:26

„Aș minți dacă aș spune că toate lucrurile sunt în ordine. Nu, nu sunt în ordine. Unele nu sunt în ordine deloc. Dar am mai spus-o (…) nu iese nimeni la pensie din această funcție și prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile. La un moment dat trebuie să pleci. (…) Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți. Noi nu putem să guvernăm cu forța, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulțumirea mea. Și atunci, dacă lucrurile stau așa, o analiză: ori sunt eu de vină prin ce fac sau nu fac, sau sunt niște lucruri în guvern care justifică aceste cifre. Prezența unor miniștri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniștri sau lipsa de rezultate și săptămâna asta voi lua niște decizii. Dure, dar necesare”, a declarat premierul Mihai Tudose.

„Dacă tot facem un reset la partea de imagine și de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt cel puțin încă 2 miniștri care am să-i rog să părăsească cabinetul”, a subliniat premierul Mihai Tudose. El a confirmat că este vorba despre o „mini-remaniere guvernamentală”.

„Sunt 3 cu probleme, care într-adevăr creează probleme și la nivel de percepție publică și, în unele dintre situații, și la nivel de Comisie Europeană”, a subliniat Mihai Tudose.

Întrebat dacă i s-a sugerat la nivel de Comisie Europeană faptul că ar fi bine ca aceste persoane să nu facă parte din guvern, șeful executivului a răspuns: „Nu știu dacă ‘sugerat’ e cuvântul. Cred că atunci când cineva spune clar un lucru, ăla nu e sugestie, e un mesaj foarte clar”. Mihai Tudose a reiterat că va lua o decizie săptămâna aceasta.

„Hai să spunem că situația din ultimele zile a grăbit și definitivat decizia”, a mai precizat premierul.

El a pus tensiunea din ultimele zile de pe scena politică pe seama unui anumit „sentiment de frustrare al unora”, pe seama nemulțumirii altora, inclusiv din partid, dar și a celor din afara partidului, care văd că lucrurile merg.

„Niște oameni care nu sunt foarte fericiți că nu le-au ieșit niște jocuri, și vorbesc și de anumiți lideri de sindicat, nu toți – unii sunt niște oameni extraordinari, care au înțeles ce facem și sunt de acord, dar care își văd periclitată poziția sau, știu eu, anvergura cu care se laudă respectivii”, a subliniat Tudose.

Întrebat dacă a spus că ia în calcul să-și dea demisia, șeful executivului a răspuns: „Da, am spus-o. Am spus-o foarte clar, am spus-o unui cerc de trei — maximum patru persoane. (…) Dacă lucrurile stau așa de rău și guvernul s-a prăbușit, păi hai să mergem acasă, că înseamnă că nu facem bine”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă