Premierul Mihai Tudose, vizită la Primăria Capitalei. Discuții despre tichetul RATB-Metrorex, ELCEN, mersul trenurilor

5 iulie 2017, 15:44

„În ceea ce priveşte aplicarea prevederilor Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, un document strategic al Capitalei României, realizat sub egida BERD, există măsuri care sunt asumate la nivel guvernamental, altele la nivel de municipiu şi altele la nivelul judeţului Ilfov. În ceea ce priveşte colaborarea pentru măsurile care să rezolve problema traficului, am căzut de comun acord să existe un grup de lucru permanent care să urmărească implementarea tuturor acestor măsuri. Concret, am discutat, de exemplu, despre faptul că în perioada următoare, potrivit prevederilor legale, Ministerul Transporturilor să înceapă deja procedurile pentru a demara lucrările, astfel încât să existe acces pe centură şi către Berceni şi Popeşti, aşa cum s-a început deja către Domneşti”, a afirmat Firea, la sediul Primăriei Capitalei, după o întrevedere cu premierul Mihai Tudose. 

Ea a menţionat că a mai discutat cu premierul despre Autoritatea Metropolitană de Transport, care, aşa cum prevede şi legislaţia europeană, trebuie să fie în subordinea Municipiului.

Primarul general al Capitalei a mai declarat miercuri că a discutat cu premierul Mihai Tudose despre intenţia Municipalităţii de a achiziţiona pachetul de acţiuni, deţinut de statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN. 

„Am discutat cu domnul prim-ministru despre faptul că Primăria Generală a Capitalei şi-a manifestat intenţia chiar printr-o hotărâre de Consiliu General de a achiziţiona la valoare nominală pachetul de acţiuni deţinut de statul român, prin Ministerul Energiei, de la ELCEN. Domnul prim-ministru şi-a manifestat în continuare interesul ca într-o şedinţă viitoare de Guvern să se ia această hotărâre. Bineînţeles, vom discuta toţi termenii legali şi contractuali”, a spus Firea.

Gabriela Firea vrea să mai fie luate o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea mersului trenurilor, în contextul în care la barierele de la Petricani şi Andronache se stă chiar şi o oră în aşteptare. 

„Ne-am dori (…) ca la nivelul Ministerului Transporturilor, CFR Marfă, CFR Călători să se ia câteva măsuri pentru îmbunătăţirea programului şi a calendarului mersului trenurilor, în special a celor marfare, astfel încât dimineaţa, când se intră masiv în Capitală, şi seara, când se pleacă din Capitală către judeţul Ilfov, să nu se mai întâmple aşa cum e acum situaţia – ca la bariera de la Petricani şi la bariera de la Andronache să se stea chiar şi o oră în aşteptare, deoarece trec de multe ori şi câte trei marfare. Am găsit deschidere totală la domnul prim-ministru şi i se pare o măsură de bun simţ administrativ până la urmă. Nicio capitală europeană nu este tranzitată în timpul zilei, mai ales la orele de vârf, dimineaţa şi seara, de marfare”, a declarat Firea, la finalul întâlnirii avute miercuri, la sediul PMB, cu premierul Mihai Tudose. 

De asemenea, ea a menţionat că în bugetul de investiţii pe anul acesta sunt introduse sume consistente pentru supralărgirea străzii Fabrica de Glucoză. 

„În ceea ce priveşte congestia traficului în zona de nord a Capitalei, am introdus în bugetul de investiţii pe anul acesta sume consistente atât pentru supralărgirile Fabrica de Glucoză şi şoseaua Petricani şi, în cel mai scurt timp, vor fi urcate în Sistemul Electronic de Achiziţii aceste licitaţii. Dorim foarte mult să ajungem şi la semnarea acestor contracte şi la semnarea ordinelor de începere a lucrărilor, bineînţeles, dacă nu vor fi contestaţii foarte multe care vor îngreuna acest proces”, a afirmat Gabriela Firea.

Firea i-a mulţumit prim-ministrului pentru interesul manifestat faţă de problemele bucureştenilor. 

„Această întâlnire a fost de bun augur. Am trecut în revistă cele mai importante proiecte pe care Primăria Generala a Capitalei trebuie să le implementeze cu sprijin guvernamental (…) sunt convinsă că în perioada următoare vom avea şi alte întâlniri pentru a urmări cele stabilite astăzi”, a adăugat edilul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite