Premierul Mihai Tudose: Taxa de solidaritate poate fi trecută la categoria „discutate și uitate”. Contribuțiile sociale rămân neschimbate

25 iulie 2017, 12:23

Controversata taxă de solidaritate devine istorie. Întrebat despre decizii cu privire la taxa de solidaritate, șeful Executivului a răspuns: „Concluzia, astăzi, este că putem să o trecem la discutate și uitate”.

„Era prea mare deranjul pentru prea putini (bani colectati – n.red.)”, a mai spus Tudose.

Premierul Tudose declara pe 17 iulie, că se fac simulări pentru taxa de solidaritate. Probabil că va fi cumva, nu am stabilit încă de la ce prag în sus. Taxa de solidaritate nu este o taxă pe persoane juridice, cum am mai auzit, este o taxă care va fi aplicată persoanelor fizice, persoane care câştigă foarte mult, care beneficiază de o mulţime de lucruri din partea statului şi care înţelegem că funcţionează în toată lumea, să plătească peste un anumit prag valoric o taxă în plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul să câştige atâţia bani, declara Tudose după ședința de guvern.

O altă măsură discutată în ultima vreme este trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului, în sarcina angajatului, cel puţin în cazul salariului minim. Premierul pare să fi renunţat şi la această idee, deşi săptămâna trecută anunţa că e în lucru.

Liviu Dragnea chiar a detaliat: contribuţia pentru pensie s-ar fi ridicat la 25%, cea pentru sănătate la 10%. Ambele ar fi fost cuprinse în salariul brut şi virate către stat direct de către firme.

Bâlbâielile liderilor social-democraţi sunt taxate de fostul premier Victor Ponta.  „Deja acest joc nu mai este comic ci devine chiar ridicol! Tot ce anunță Dragnea că se face, vine Tudose și anunță că NU se face – dar asta nu este un mod de guvernare serios! „, a scris fostul premier pe Facebook.

Impredictibilitatea fiscală și orice taxă nouă irită mediul de afaceri și de aceea orice modificare trebuie anunțată de politicieni încă înainte de a veni la guvernare, consideră analistul economic Sorin Pâslaru. În plus, companiile au făcut profituri excepționale ca urmare a facilităților fiscale introduse în ultimii ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă