Premierul Mihai Tudose: Eu consider că Statele Unite ale Americii sunt și trebuie să rămână principalul aliat strategic al României

30 noiembrie 2017, 16:42

„În Departamentul de Stat nu a fost regăsit Guvernul. (…) Eu consider că Statele Unite ale Americii sunt și trebuie să rămână principalul aliat strategic al României”, a spus joi premierul Mihai Tudose, întrebat dacă reacția SUA este justificată, când a ieșit de la o întâlnire pe tema fondurilor europene pentru situațiile de urgență.

Iată declarația integrală a premierului Mihai Tudose: „Ministrul Justiției nu are nicio implicare în acest proces, e ca specialist, ca tip care a coordonat până la un anumit punct proiectul. Nu, în Departamentul de Stat nu a fost regăsit Guvernul, din câte știu eu. Deci nu comentez. (…) Domnul ministru Toader a inițiat un proiect, ca urmare a necesității implementării în legislația românească atât a unor cerințe și impuneri de la Uniunea Europeană, a unor directive, cât și ca urmare a unor decizii ale Curții Constituționale. De aici încolo, demersul a fost preluat de către Parlament. (…) Eu consider că Statele Unite ale Americii sunt și trebuie să rămână principalul aliat strategic al României. Și nu mă refer numai la partea militară, partea de securitate, ci și din punct de vedere economic. Sunt foarte multe companii foarte mari care vin și investesc în România, anul viitor va fi spectaculos din acest punct de vedere, sper, tot ce s-a discutat anul acesta, anul viitor va începe efectiv să fie implementat. Deci repet, Statele Unite ale Americii reprezintă nu numai un partener militar, ci și un partener economic, și principalul aliat strategic al României”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă