Premierul Ludovic Orban: Luni depunem la Parlament raportul privind măsurile luate de Guvern

Premierul Ludovic Orban - ședință de guvern
Premierul Ludovic Orban - ședință de guvern
30 aprilie 2020, 18:07

„Solicit fiecărui ministru să ne trimită forma finală privitor la măsurile sectoriale care au fost luate pe domeniul fiecărui ministru pentru a finaliza informarea solicitată de Parlament. Am primit materialul, dar mai sunt retuşuri care trebuie făcute. Mă uit la ministrul Justiţiei, sunt prea puţine măsuri incluse, noi trebuie să prezentăm un raport cuprinzător privitor la toate măsurile, pentru că până acum nu am mai informat Parlamentul. Doamna vicepremier Turcan este coordonatoarea realizării acestui raport, vă rog să solicitaţi cel târziu mâine să primim forma finală, astfel încât luni să putem depune raportul către Parlament”, a declarat Ludovic Orban la începutul şedinţei executivului.

Pe 16 aprilie, Parlamentul a adoptat hotărârea privind încuviinţarea prelungirii măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, dar cu obligaţii pentru Guvern.

Una dintre ele este ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.

„Pe perioada stării de urgenţă, periodic, la fiecare 7 zile sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea şi combaterea epidemiei COVID-19 şi motivele care le-au determinat”, se arată în hotărârea adoptată, citată de Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite