Premierul Ludovic Orban este în vizită la Bruxelles. Întâlniri cu președintele Consiliului European, cu negociatorul-șef pentru Brexit și cu vicepreședintele CE, Frans Timmermans

7 ianuarie 2020, 15:49

ACTUALIZARE După discuția cu Michel Barnier, premierul a precizat că relațiile cu Marea Britanie trebuie să fie echilibrate, iar interesele cetățenilor prioritare.

ACTUALIZARE Premierul a avut marți după-amiază o întrevedere bilaterală cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și discuții cu negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier.

În program este prevăzută și o întrevedere bilaterală Oliver Varhelyi, comisar european pentru Vecinătate și Extindere.

Agenda de marți se încheie cu discuțiile cu vicepreședintele executiv al Comisiei, Frans Timmermans, și cu Johannes Hann, comisarul pentru Buget.

În zilele următoare, Ludovic Orban are programate întrevederi cu președintele Parlamentului European și cu liderii Comisiei Europene, în frunte cu președintele Ursula von der Leyen.

Vizita lui Ludovic Orban se va încheia joi, cu o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și cu adjunctul acestuia, Mircea Geoană.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite