Premierul Ludovic Orban despre lupta împotriva clanurilor de interlopi: „Fără milă!”

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
6 august 2020, 17:44

„O bătălie constantă contra acestor clanuri care încalcă legile. Eu am transmis foarte clar mesajul meu: ‘Fără milă!’. Orice ilegalitate, orice activitate cu caracter infracţional trebuie sancţionate”, a declarat astăzi Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a arătat că acolo unde se constată că un şef de poliţie nu-şi face treaba, acesta trebuie schimbat din funcţie.

„Dacă este necesar, trebuie suplimentate efectivele, dacă un şef de poliţie sau un şef de post sau un şef de secţie nu-şi face treaba şi în secţia lui este evident că funcţionează astfel de activităţi ilegale, trebuie schimbat fără niciun fel de ezitare şi luate măsuri severe pentru combaterea acestor clanuri”, a adăugat premierul.

În noaptea de luni spre marți, unul dintre liderii clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a murit în urma unui conflict între interlopi. Aceștia jucau barbut pe sute de mii de euro și s-au certat de la un împrumut.

În ultimul live pe Facebook, liderul Duduienilor mulțumea poliției pentru că există: „Poliția cât există, existăm și noi. E adevărat tată? Dacă n-ar fi poliția, să mor eu, ne-ar fi foarte greu, pentru mine unul, greu, ar fi junglă strada”.

Anul trecut, în septembrie, interlopii s-au luat la bătaie chiar în Piața Constituției, în fața Parchetului General.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă