Premierul Ludovic Orban: Măsuri de relaxare amânate din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus

30 iunie 2020, 14:39

„Este o cifră care ne face să rămânem în gardă, să rămânem concentrați și mobilizați pentru aplicarea măsurilor pe care le-am adoptat”, a declarat Ludovic Orban miercuri.

„Și numărul de cazuri ne-a și determinat, evoluția numărului de cazuri, să amânăm alte măsuri de relaxare”, a adăugat el.

Anunțul premierului vine pe fondul unei creșteri mari de cazuri, aproape 400. Noile focare, creșterea numărului de îmbolnăviri, nerespectarea unitară a regulilor au făcut ca situația să arate mai rău decât se așteptau specailiștii. Așa că se impune păstrarea restricțiilor. De exemplu, nu se va putea lua masa în interiorul restaurantelor nici de la 1 iulie. Proprietarii spun că pierderile sunt imense, mai ales din cauza anulării nunților sau conferințelor.

Bilanțul anunțat marți de Grupul de Comunicare strategică indică 17 decese și 388 noi cazuri de îmbolnavire în ultimele 24 de ore în România.

La Terapie intensivă sunt internați în acest moment 205 pacienți.

Guvernul încearcă să impună mai multă disciplină și înăsprește controalele și sancțiunile. Organizatorilor de evenimente li se poate suspenda autorizația dacă nu se conformează, dar tratamentul se poate extinde și în alte cazuri.

Guvernul va decide în ședința de mâine care vor fi regulile care se vor aplica de la 1 iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite