Premierul Ludovic Orban, la TVR: Este esențială investiția în infrastructura de sănătate. Criza COVID ne-a arătat că avem multe slăbiciuni

1 iulie 2020, 22:13

Premierul a declarat la TVR că este esențială esențială investiția în infrastructura de sănătate, unde criza COVID a arătat că avem multe slăbiciuni. Ludovic Orban a subliniat că guvernul susține orice investiție care are ca obiectiv producerea de medicamente. Prim ministrul a mai spus că spitalele noi ar urma să fie gata în 4-5 ani.

De asemenea, șeful executivului a subliniat importanța investiției în medicina preventivă, în susținerea cabinetelor medicilor de familie.

Ludovic Orban a declarat că, în privința investițiilor publice, obiectivul este construcția a 3000 de km de autostradă și drumuri expres.  De asemenea, se alocă resurse importante în dezvoltarea  infrastructurii feroviare. Prim ministrul a subliniat că la Craiova se fac locomotive care nu sunt cumpărate în România, și în alte țări.

Șeful executivului a explicat că resursele pentru aceste investiții  vin de la de la bugetul de stat, din bugetul companiilor de stat, dar, de asemenea, se fac și realocări de fonduri din zone care nu erau așa importante, în zone esențiale, precum sănătatea și economia.

În privința companiilor de stat Orban a subliniat că trebuie să înceteze practica prin care managerii companiilor blocau investițiile ca să le crească profitul și, odată cu el, bonificațiile.

„Resursele trebuie folosite pentru investiții”, a subliniat șeful Executivului.

Premierul a vorbit la TVR și despre amânarea măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie.

Declarațiile integrale ale premierului la TVR, în materialul video

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite