Premierul Ludovic Orban: Există posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală. Parcurile pot fi deschise, dar pentru restaurante riscul este mai mare

24 aprilie 2020, 12:06

Premierul Ludovic Orba a declarat, vineri, la finalul şedinţei Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că s-a discutat metodologia care va fi aplicată odată cu relaxarea restricțiilor.

„Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau școală prin luarea temperaturii. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii. La aeroporturi, termoscanerele ar putea să fie folosite și la sosire și la plecare”, a declarat Orban.

Acesta a precizat că și elevii vor fi obligați să poarte măști la școală.

„Președintele a anunțat că obligativitatea de purtare a măștii este pentru spații inchise. Dacă se vor deschide școlile, copiii vor fi obligați să poarte și ei”, a mai spus șeful Guvernului.

Parcurile ar putea fi deschise, restaurantele, nu

Premierul Ludovic Orban a mai spus că parcurile pot fi deschise, dar că la restaurante și localuri riscul este mai mare, întrucât oamenii nu pot purta mască de protecție.

„Parcurile fac parte dintre locurile publice care, dacă se respectă niște reguli, pot fi deschise”, a spus șeful Guvernului.

Acesta a precizat că, respectându-se anumite restricții, vor putea fi deschise și hotelurile.

„În ceea ce privește hotelurile, și aicea pot fi stabilite o serie de reguli și nu va exista o restricție. Sigur, probabil să se cazeze o singură persoană chiar și în camere cu două paturi, să se cazeze mai multe persoane numai dacă sunt membri ai aceleiași familii, de asemenea luarea măsuri de dezinfecție”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, opiniile specialiștilor sunt însă rezervate în privința restaurantelor.

„În ceea ce privește restaurantele și cafenelele, opiniile exprimate sunt încă rezervate pentru că riscul epidemiologic este mai mare, pentru că nu porți mască și, nepurtând mască, există riscul de transmitere a suspensiilor în care virusul trăiește”, a mai spus premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite