Premierul Italiei va veni la Moscova „cât mai curând posibil”, a anunţat şeful diplomaţiei italiene: „Armele trebuie să lase loc diplomaţiei”

Mario Draghi premierul Italiei | FOTO: Shutterstock
Mario Draghi premierul Italiei | FOTO: Shutterstock
17 februarie 2022, 13:51

„Am răspuns pozitiv la invitaţia preşedintelui Putin adresată preşedintelui (consiliului de miniştri) Draghi pentru o vizită aici, la Moscova, şi suntem în curs de coordonare cu ministrul (afacerilor externe rus Serghei) Lavrov asupra datei acestei întrevederi, cât mai curând posibil”, a declarat şeful diplomaţiei italiene în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul rus.

Acest anunţ intervine în timp ce tensiunile rămân puternice între Rusia şi Occident asupra crizei ucrainene.

Casa Albă a afirmat miercuri că Rusia nu şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, ci dimpotrivă a adus acolo încă 7.000 de militari, realimentând temerile cu privire la o invazie întreprinsă de Moscova.

Ministrul italian a reafirmat poziţia Romei, aliniată celei a NATO şi aliaţilor europeni. „Italia susţine cu convingere integritatea teritorială şi suveranitatea totală a Ucrainei, inclusiv în alegerile de politică internaţională”, a afirmat el cu referire la o posibilă aderare a Ucrainei la NATO, considerată de Moscova un casus belli.

„Între prieteni trebuie să se discute cu sinceritate, în mod transparent, inclusiv cu privire la subiecte asupra cărora noi avem viziuni diferite”, a spus Luigi Di Maio. „Lavrov mi-a împărtăşit disponibilitatea rusă de a găsi o soluţie diplomatică pentru această criză. Bunul simţ şi diplomaţia trebuie să prevaleze”, a insistat ministrul italian, adăugând că „armele trebuie să lase loc diplomaţiei”.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite