Premierul Italiei, în vizită în România: Nivelurile de integrare a comunității române din Italia sunt satisfăcătoare

19 aprilie 2018, 12:08

Premierul român şi omologul său italian au avut convorbiri în plenul celor două delegaţii, urmate de declaraţii comune la sediul Guvernului.

Prim-ministrul român a oferit şi un dejun de lucru în onoarea premierului Paolo Gentiloni.

Nivelurile de integrare a comunităţii române în Italia s-au îmbunătăţit de-a lungul timpului şi în acest moment sunt satisfăcătoare, a declarat, joi, prim-ministrul Guvernului de la Roma, Paolo Gentiloni, aflat în vizită la Bucureşti.

„Relaţiile noastre sunt întărite şi de prezenţa foarte relevantă a unei comunităţi române în Italia, 1,3 milioane de persoane. Poate că este cea mai consistentă comunitate română prezentă în străinătate, dar vă asigur că este vorba despre cea mai consistentă comunitate străină prezentă în Italia şi am convenit împreună cu doamna prim-ministru Dăncilă că nivelurile de integrare de-a cursul anilor au fost din ce în ce mai bune şi sunt în acest moment satisfăcătoare. Acolo unde intervin probleme, Guvernele noastre se angajează să intervină pentru a le soluţiona”, a afirmat Gentiloni, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu premierul Viorica Dăncilă.

 

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că a agreat împreună cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, că, imediat ce se va constitui viitorul Guvern italian, să se desfăşoare o şedinţă comună care ar putea contribui la diversificarea şi consolidarea cooperării sectoriale foarte bune deja între România şi Italia.

„Am agreat împreună cu premierul italian faptul că imediat ce se va constitui viitorul Guvern italian să avem o şedinţă comună, care ar putea contribui la diversificarea, dar şi consolidarea cooperării sectoriale foarte bune deja între ţările noastre, în domenii precum securitate şi apărare, domeniile economice, energie, mediu, agricultură, justiţie şi afaceri interne, sănătate, cultură şi educaţie”, a declarat Viorica Dăncilă după o întâlnire avută la Palatul Victoria cu Paolo Gentiloni.

Italia reprezintă un partener strategic al României. Volumul schimburilor comerciale ajungând în 2017, la aproape la aproape 14 miliarde de euro, un nivel record pentru ultimul deceniu. De asemenea asistăm în România la o prezență extrem de diversificată a investițiilor italiene, cu peste 21 de mii de companii cu capital italian, prezența străină cea mai numeroasă și în aceeași măsură cea mai diversificată, a spus Viorica Dăncilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite