Premierul îi cere ministrului Transporturilor eficientizarea exproprierilor și îi reproşează ritmul scăzut de lucru la autostrăzi

27 iulie 2017, 18:34

Premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului Transporturilor să eficientizeze activitatea în ceea ce privește exproprierile imobilelor private situate pe traseul unor autostrăzi în construcție și să accelereze ritmul de lucru.

„Domnule ministru Cuc, în fiecare… sau la două săptămâni, mai expropriem câte două cotețe pe București-Ploiești. Mai aveți? Sau le putem strânge pe toate o dată, ca să terminăm?”, i-a spus premierul ministrului Transporturilor.

„Cele două imobile care sunt astăzi pe ordinea de zi, de expropriați, se regăsesc în hotărârea de guvern 381/2009, hotărâre care prevedea declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată rămase de expropriat…”, a încercat să explice Cuc.

Premierul l-a întrerupt, spunând: „Am înțeles titlul (proiectului de HG — n.r.), dar acum două săptămâni am mai expropriat două, tot pe tronsonul ăla”.

Ministrul Transporturilor a intervenit, afirmând că „sunt ultimele imobile care vor fi expropriate pe acest tronson”. Tudose a insistat: „Acum două săptămâni alea două erau ultimele”.

Cuc l-a contrazis în continuare pe premier, afirmând că respectivele imobile „erau pe alt obiectiv de investiții”.

Schimbul de replici a continuat, premierul cerându-i ministrului Transporturilor să accelereze exproprierile și ritmul de lucru la autostrăzi.

„Nu vreți să facem noi autostrada înainte să mai construiască ei, că poate ne iese mai bine?”, a spus Mihai Tudose.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă