Premierul i-a solicitat ministrului Sănătății să pregătească regulile de protecție pentru campania electorală și pentru votul la locale

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban
7 august 2020, 17:56

„Domnule ministru Tătaru, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă şi cu Ministerul de Interne vă solicit să pregătiţi setul de reguli pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor pe perioada derulării campaniei electorale şi pe perioada exercitării efective a dreptului de vot”, a declarat Ludovic Orban astăzi, în debutul şedinţei de guvern.

„Solicitarea mea e să avem, luni, marţi, deja, proiectul ca să putem să-l discutăm, pentru că începe campania de strângere de semnături şi trebuie stabilite aceste reguli”, a adugat el.

„Sigur că, în ceea ce ne priveşte pe noi, noi le respectăm şi, deja, le-am impus prin regulă internă, dar ele trebuie stabilite. Să stabilim cum le adoptăm, le adoptăm prin Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente, prin ordin comun al ministrului Sănătăţii cu ministrul Afacerilor Interne şi AEP sau ca ordin comun, ministrul Sănătăţii cu preşedintele AEP”, a mai subliniat Orban, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a şi început demersurile în acest sens.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite