Premierul grec își cere scuze pentru dezastrul din țară. Paraskevi Koyki, sinistrată: “Pentru mine, nu mai există niciun stat. Nu ne-a ajutat nimeni”

10 august 2021, 12:30

Au luptat cu mâinile goale, neputincioși. Au refuzat să plece, s-au ascuns să nu fie evacuați cu forța, nu au dormit nici zi, nici noapte și au încercat să reziste singuri în fata pârjolului. Focul le-a furat tot ce aveau. Le-a mai rămas revolta.

Eirini Kokkineli, sinistrată: Doar mânie, atât simt. Nu aştept nimic din partea statului, din partea vreunui partid politic sau de la orice guvern ar fi. Nimic”.

Paraskevi Koyki, sinistrată: “Pentru mine, nu mai există niciun stat. Nu ne-a ajutat nimeni”.

Aristotelis Androutsopoulos, sinistrat:Vom vedea negru peste tot o mare bucată  de vreme, din păcate. Doar negru”.

Premierul grec le-a transmis oamenilor un mesaj televizat. A recunoscut greșelile guvernului, a promis că vor fi identificate și remediate, că va timite pentru insula Evia și regiunea Attica de lângă Atena 500 de milioane de euro, că va replanta păduri pârjolite și îi va despăgubi pe cei care și-au pierdut proprietățile.

Kyriakos Mitsotakis, prim-ministrul Greciei:Sunt primul care cere scuze pentru orice greşeală făcută. Înţeleg pe deplin durerea localnicilor care şi-au văzut casele şi proprietăţile în flăcări, revolta celor forţaţi să îşi părăsească locuinţele”.

Grecii nu mai cred însă în nicio promisiune. Imediat după mesajul premierului, au ieșit în stradă, la Atena, chiar în fața clădirii guvernului.

E în plină desfășurare și o anchetă uriașă, ordonată de procurorul general. Deja au fost făcute arestări, sunt suspiciuni că incendiile au fost provocate, că e vorba despre activitate infracțională organizată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex