Premierul Florin Cîțu: Vom ajunge pe 20 aprilie la 120 de mii doze pe zi. Am spus că, la 1 iunie este prima bornă – trebuie să atingem acea țintă de cinci milioane de persoane vaccinate

16 aprilie 2021, 08:47

Aș vrea să vă anunț că începem să avem exact dozele pe care le tot anunțam, acum trebuie să vină lumea să se înregistreze, să se vaccineze, a spus premierul.

Vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăși că se va crește viteza de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici, să aibă centre de vaccinare, unde vom furniza vaccin în funcție de zonă și așa mai departe. În perioada următoare – am ajuns acum la capacitatea de 115 mii de doze pe zi – vom ajunge, pe 20 aprilie, la 120.000 de doze pe zi (…) Avem aceste două luni – am spus că, la 1 iunie este prima bornă – trebuie să atingem acea țintă de cinci milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HoReCa, care a spus că îşi va vaccina tot personalul, deci operatorii economici vor să se vaccineze, avem dozele, dar e nevoie şi de cetăţeni să se înregistreze și să se vaccineze, ca să putem să avem o vară normală, să revenim la normalitate, a adăugat premierul.

Avem dozele, ne-am ocupat să avem vaccin, avem centre de vaccinare, acum românii, dacă vor să revenim și trebuie să revenim la normal, trebuie să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție, în acest moment, de a ieșit din pandemie. Vrem ca, în această vară, să ne bucurăm de concediu, dacă vrem să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu  s-a întâlnit si cu reprezentanţi ai industriei de evenimente din Cluj-Napoca, dar şi cu primari din judeţ şi va vizita un centru de vaccinare.

La ora 14.00 a susținut o conferință de presă.

Cîţu: Veniturile la buget sunt mai mari decât cele estimate, ne aşteptăm la un deficit mai mic de 7%

Putem să vorbim și despre evenimente, festivaluri doar printr-o campanie de succes este singura soluție, a declarat premierul Florin Cîțu, la conferința de presă.

Avem câteva vești foarte bune în ceea ce privește economie, măsurile pe care le-am luat a dus la creșteri mult mai mari decât cele estimate, ceea ce înseamnă că ne așteptăm anul acesta la un deficit bugetar mai mic de 7% și va crește încrederea în acest guvern, a adăugat premierul.

Cîțu: La Matei Balș vom operaționaliza încă 20 de paturi ATI, la Bagdasar Arsenie 27 de paturi ATI, la Grigore Alexandrescu încă 12 paturi ATI copii

Am primit după o vizită în spitalele din București o situație a paturilor de la Terapie Intensivă. Din păcate avem o presiune pe sistemul de Sănătate din România, în special în Terapie Intensivă. Am primit această informare, la Matei Balș vom operaționaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă, ar trebui să fie transferați șapte medici și 30 de asistenți medicali, la Bagdasar Arsenie, în următoarele două săptămâni, o nouă unitate de primiri urgențe poate fi funcțională cu 27 de paturi UPU și 27 de paturi ATI, iar la Grigore Alexandrescu vom aloca încă 12 paturi ATI copii, în primă fază 10 paturi, a declarat premierul Florin Cîțu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite