Premierul Florin Cîțu: Propunem ca bugetul să intre în Parlament în 4 februarie spre a fi aprobat

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul propune ca bugetul pentru acest an să intre în procedură în Parlament pe 4 februarie pentru a fi aprobat. Până atunci, fiecare ministru trebuie să prezinte într-o primă fază situații privind instituțiile din subordine.

06 Ianuarie 2021, 16:50 (actualizat 06 Ianuarie 2021, 17:08) Știrile TVR |
Premierul Florin Cîțu

Astăzi a început pregătirea bugetului pentru acest an.

"Am făcut o solicitare fiecărui minister, o notă prin care am cerut mai multe lucruri", a precizat Cîțu.

"În primul rând am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare şi au un impact bugetar, dar nu pot fi susţinute în totalitate de bugetul anului 2021, și alte acte normative bineînțeles care sunt în vigoare, dar care nu pot fi puse în aplicare în acest an, datorită unor necorelări legislative. Deci toate actele normative pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem", a declarat șeful Executivului la finalul ședinței de guvern de miercuri.

Fiecare ministru trebuie să vină cu o notă de prezentare și cu soluții.

Florin Cîţu a adăugat că a cerut ministerelor care au în subordine operatori economici să facă o analiză a situației financiare, pe baza rapoartelor contabile.

"Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în Guvern un memorandum care să conţină situaţia actuală a acestor companii, a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăţi restante, arierate şi aşa mai departe şi, bineînţeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile şi cu termene clare de realizare pentru eficientizarea acestor companii", a subliniat premierul.

El a arătat că acordarea unor sume de la buget pentru aceşti operatori economici va fi condiţionată ferm de respectarea măsurilor menţionate în memorandumuri.

De asemenea, miniștrii trebuie să prezinte și o situație a proiectelor de investiții.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI