Premierul Florin Cîțu: Legea bugetului este finalizată, va fi în dezbatere publică marți sau miercuri dimineață

8 februarie 2021, 11:16

„Va fi în dezbatere publică mâine sau poimâine. Am avut de clarificat câteva măsuri, care vor fi printr-o ordonanţă de urgenţă sau amendamente în Parlament, cu cei de la coaliţie, în coaliţia de guvernare. Legea bugetului este finalizată, va fi în transparenţă publică mâine sau miercuri dimineaţă, cel mai târziu”, a afirmat Florin Cîţu la Parlament.

Premierul a precizat că ţinta de deficit asumată prin proiectul Legii bugetului este între „7% şi 7,1%”.

Cîţu a spus că, deocamdată, nu a primit planurile de restructurare de la companiile de stat cu pierderi.

„Şi v-am spus că restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare”, a explicat Cîţu.

Întrebat despre sporurile din sectorul bugetar, Cîţu a menţionat: „Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament, e vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar”.

Cîţu a confirmat că va exista o „reducere” a sumelor alocate partidelor, întrebat dacă aceste fonduri vor scădea cu 30%, menționează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite