Premierul Florin Cîțu, după ședința CNCCI: Am cerut creșterea numărului real de paturi ATI la 1600 și identificarea unor spitale noi anti-COVID

Raed Arafat și Florin Cîțu
Raed Arafat și Florin Cîțu
14 martie 2021, 17:15

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul arată că ne pregătim pentru un număr mai mare de cazuri de infectare cu SARS COV-2, motiv pentru care a cerut o serie de măsuri:

1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.

2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.

3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.

5. Continuarea vaccinării in forță.

Premierul subliniază că „în România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție”, dar a participat la ședința CNCCI   pentru că vrea se se asigure „că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei.”

În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 4.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.829. Dintre acestea, 1.232 sunt internate la ATI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite