Premierul Florin Cîțu: Vineri, hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și ședință de guvern cu detaliile despre ce se întâmplă între 15 mai și 1 iunie

Premierul Florin Cîțu la ședința de guvern
Premierul Florin Cîțu la ședința de guvern
13 mai 2021, 21:41

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seară un calendar al măsurilor de relaxare, până la 1 septembrie. Declarațiile au fost făcute după ședința de lucru pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri pe tema relaxării restricțiilor.

„Starea de alertă rămâne. Vom avea o şedinţă de guvern mâine în care vom modifica în funcţie de deciziile pe care le-am luat astăzi împreună. Foarte important, apar aceste relaxări, dar toţi românii trebuie să înţeleagă că suntem încă în pandemie. Avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm. În spaţiul închis rămâne masca, în staţii de autobuz, în zone de autobuz (…), pieţe în aer liber. Este un pas important mai devreme decât estimasem şi lucrurile merg bine, dar să nu credem că a trecut. Trebuie să mergem să ne vaccinăm”, a subliniat șeful executivului, la Digi 24, citat de Agerpres.

„Mâine vom face hotărârea de guvern. Mâine vom avea hotărârea CNSU şi vom mai veni cu detalii exact despre ce se întâmplă între 15 mai şi 1 iunie”, a adăugat Cîțu. 

El a precizat că în acest moment nu vede o ridicare a stării de alertă.

Raed Arafat, la TVR: Situația este sub control, a scăzut și numărul persoanelor la ATI, dar pandemia nu s-a terminat. Măsurile de relaxare sunt corelate cu țintele de vaccinare și cu situația epidemiologică

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite