Premierul Florin Cîțu: Ne vom uita la toate documentele emise în ultima perioadă de Ministerul Sănătății. "Înţeleg că aveau o problemă cu documente publicate cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie"

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni la prânz că vor fi verificate toate documentele emise în ultima perioadă de Ministerul Sănătății. "Deja avem două documente sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ, altele au fost publicate în Monitorul Oficial, unele, iarăşi, înţeleg că aveau o problemă cu documente publicate cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie", a subliniat Cîțu.

19 Aprilie 2021, 14:00 (actualizat 20 Aprilie 2021, 13:53) | Mihaela Carpea |
Declarații după ședința conducerii PNL, înainte de ședința coaliției
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Întrebat dacă în calitate de ministru interimar al Sănătăţii va începe o anchetă privind existenţa centrelor de vaccinare închise, aşa cum a cerut USR-PLUS, Florin Cîţu a răspuns: "Dacă sunt sesizat şi sunt elemente temeinice, bineînţeles că vom face acest lucru".

"Dar în acest moment ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ, altele au fost publicate în Monitorul Oficial, unele, iarăşi, înţeleg că aveau o problemă cu documente publicate cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie", a precizat șeful Executivului.

Pe 13 aprilie a fost publicată în Monitorul Oficial o listă cu sute de medici cu tot cu numerele lor de telefon. În document era vorba despre medicii care fac parte din comisiile de malpraxis din țară.

VEZI și Au fost retrase datele personale din ordinul referitor la Lista naţională a experţilor medicali, anunță Ministerul Sănătății

"Deci, trebuie să vedem ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni de zile cu aceste documente, dar voi investiga orice situaţie atâta timp cât sunt acolo. Dar, în acest moment, modul cel mai responsabil de a rezolva această criză este să primim o nominalizare a unui ministru competent al Sănătăţii pentru acest minister, vedeţi şi dumneavoastră câte probleme se identifică în fiecare zi şi este nevoie de un ministru care să se aplece asupra acestor probleme zilnic. Un ministru competent", a adăugat premierul, la finalul conferinței de presă.

Palatul Victoria a precizat dimineață că informaţiile apărute în presă cu privire la existenţa unui document transmis în atenţia premierului Florin Cîţu referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătăţii privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluţia pandemiei COVID-19 sunt "false" şi "lipsite de fundament".

VEZI aici precizările Palatului Victoria

Referitor la faptul că ar conține și o semnătura de-a sa, premierul Florin Cîțu a precizat în conferința de presă de astăzi: "În primul rând că nu este un document, este o coală de hârtie. (...) Nu este nicio semnătură a mea. Dacă dvs. vă imaginați că premierul României semnează o coală de hârtie pe care scrie 'Primit'... Guvernul a comunicat exact procedura, aveți un comunicat de la Guvern exact cu procedura pentru documente și pentru cele confidențiale. Mai mult de atât nu am ce să vă zic", a subliniat Cîțu.

Tot astăzi, Ministerul Sănătății a răspuns solicitării premierului de a verifica existența numărului de înregistrare a documentului apărut în spațiul public, cu titlul ”Decizie” nr. 578 din data 12.04.2021.

"Din consultarea registrului Intrare - Iesire a corespondenței aferent cabinetului Doamnei Andreea Moldovan, reiese faptul că numărul de înregistrare nr. 578 din data 12.04.2021 este scris de două ori și fiecare mențiune are atribuit un document distinct, dintre care unul este atribuit deciziei mai sus menționate. Menționăm că, registrul intrări – ieșiri este un carnet în care toate înregistrările, atât numerele de înregistrare cât și documentele aferente fiecărui număr de înregistrare sunt scrise în format letric, de mână, nu în format electronic", a transmis ministerul.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI