Premierul Florin Cîțu: Memorandumul privind salarizarea nu vine cu nicio reducere în sectorul bugetar. Ministerele trebuie să prezinte în 30 de zile viziunea pentru familiile ocupaționale pe care le coordonează

Premierul Florin Cîţu a ținut să precizeze joi, la finalul ședinței de guvern, că memorandumul propus de Ministerul Muncii privind salarizarea în sistemul public nu vine cu nicio reducere. "Prin acest memorandum intenționăm să creștem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechitățile legislației adoptate în trecut. Și, de asemenea, salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă echitabilă și va fi de asemenea în corelație cu eficiența instituțiilor publice", a subliniat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

15 Aprilie 2021, 16:50 (actualizat 15 Aprilie 2021, 17:46) Știrile TVR |
Premierul Florin Cîțu și ministrul Muncii, Raluca Turcan / FOTO: www.facebook.com/guv.ro/

"Aş vrea să demontez o informaţie falsă din spaţiul public. Memorandumul propus şi aprobat de Ministerul Muncii nu vine şi nu propune nicio reducere de venituri în sectorul bugetar", a declarat Cîţu.

"În ședința de guvern a fost aprobat memo-ul care stabilește principiile care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrului legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acest memorandum a fost semnat de către toate ministerele și reprezintă, practic, angajamentul pe care ministerele îl iau ca, într-o perioadă de 30 de zile, să prezinte propriile soluții, propria viziune pentru familiile ocupaționale pe care le coordonează, astfel încât să reașezăm sistemul de salarizare pentru personalul plătit din fonduri publice", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

"Prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România, ci dimpotrivă", susține Turcan.

"Prin acest memorandum intenționăm să creștem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechitățile legislației adoptate în trecut. Și, de asemenea, salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă echitabilă și va fi de asemenea în corelație cu eficiența instituțiilor publice", a subliniat ministrul Muncii.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI